BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Корнелия Нинова: Община „Тунджа“ е изградила модела на социалната община преди да постигнем социалната държава

Община „Тунджа“ е изградила модела на социална община, далеч преди да постигнем социалната държава, за която се бори БСП, каза лидерът на социалистите Корнелия Нинова на отчетно-изборната конференция на БСП „Тунджа“. Тя беше гост на конференцията, която се проведе в голямата зала на НТС при строги мерки за безопасност във връзка с коронавируса.

„Поздравявам партийната организация в община „Тунджа“, затова, че сте пример в БСП за сила, енергия, единство между опит и младост и резултатите на всички видове избори го показват. Благодаря ви, гордеем се с вас!“, каза още председателят на Националния съвет на БСП и продължи: „Поздравявам кмета и екипа му и общинските съветници затова, че са пример за почтено, професионално и успешно управление в местната власт“.

Корнелия Нинова направи кратък обзор какво са постигнали като ръководство и какво предстои пред партията.

Освен лидера на БСП, гости на отчетно-изборната конференция бяха и зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, народният представител Николай Пенев, Пламен Червеняков от отговорник  за Ямболска област към НС на БСП и областният лидер Митко Андонов.

В отчета си общинският председател на БСП Нели Славова подчерта, че са изпълнили целта си на местните избори – кмет и мнозинство от 11 съветници в Общинския съвет, което не се е случвало от 1999 г. насам. От 23 села, в които са се провели избори БСП печели в 11, а изборите в Тенево ще се проведат на 27 септември.

Кметът Георги Георгиев изтъкна, че през 33-годишното си съществуване БСП е губило в община „Тунджа“ само парламентарните избори през 2001 г., когато спечели НДСВ. Той изтъкна, че в общината има високо ниво на експертиза, което дава възможност да работят максимално пълноценно за хората.

Конференцията единодушно преизбра Нели Славова за председател на общинската организация на БСП. Гласувани бяха всички направени предложения за председател на НС на БСП  – Корнелия Нинова, Атанас Мерджанов, Кристиан Вигенин и Драгомир Стойнев.  За членове на Националния съвет бяха гласувани 10 души, а за делегати петима, като още 4 – Нели Славова, Георги Георгиев, Владимир Стоев и Живко Желев ще бъдат делегати по право.

Общинската контролна комисия ще бъде от 5 членове, нейн председател е Станка Чолакова.

Общинският съвет на БСП е от 21 членове, в който по право влизат председателят, кмета, председателят на групата съветници и на младежкото обединение, а останалите 17 бяха определени с тайно гласуване.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!