BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Консултации за разпределянето на местата в секционните избирателни комисии в община Болярово

IMG_3962

На 17 септември 2019 година кметът на Община Болярово Христо Христов проведе консултации за разпределянето на местата в секционните избирателни комисии в община Болярово. На консултациите присъстваха секретарят на общината Мария Чанева, служител ГРАО Димитрина Георгиева и представители на всички парламентарно представени сили.

Бяха разпределени всички 118 членове на секционни комисии, които ще бъдат назначени за предстоящите избори на 27 октомври. Най-много – 9, ще бъдат единствено във втора секция в град Болярово, където броят на избирателите е 668. В другата секция в Болярово, както и в селата Голямо Крушево, Стефан Караджово, Попово, Мамарчево, Шарково и Воден, ще са по 7 членове, в останалите 12 секции комисиите ще бъдат формирани от 5 души. Ще има и една ПСИК с петима членове.

Според решението на Общинската избирателна комисия най-голяма е квотата на ГЕРБ за секционните комисии – 30 души, 27 са местата за социалистите. „Обединени патриоти“, ДПС И „Воля“ получават по 20 места, едно се полага на „Демократична България“.

IMG_3959 IMG_3961 IMG_3962 IMG_3963

След като бяха разпределени членовете от дадената квота и постигната договорка къде какъв пост да заемат представителите на дадената партия, бе решено до 20 септември, представителите на политическите сили да подадат в община Болярово поименно членовете на СИК.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!