BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Конкурс за споделена рисунка „Детство за всяко дете“

СТАТУТ
За конкурс за споделена рисунка на тема: „Детство за всяко дете“

Конкурсът за споделена рисунка на тема „Детство за всяко дете“ е инициатива на Детска градина „Изворче“, с.Кабиле, община „Тунджа“, област Ямбол по проект по Национална програма „ Заедно за всяко дете“, модул 2 „ Добри практики за взаимодействие с родителите на институциите от предучилищното и училищното образование“.

ЦЕЛ НА КОНКУРСА:

Ангажиране на родителите и другите членове на семействата в процеса на обхващане и задържане на децата и учениците в системата на предучилищното образование и училищното образование и повишаване възпитателния потенциал на семейството.

Приобщаване на родителите и другите членове на семействата към живота на детската градина и мотивирането им за участие в съвместни дейности заедно с децата в предучилищна възраст.

ОБЩИ УСЛОВИЯ, ФОРМАТ И ТЕХНИКА

Формат на рисунките – не по-голям от формат А3.
НЯМА ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНАТА ТЕХНИКА И МАТЕРИАЛИ.
Задължително условие за рисунки е да бъдат изработени съвместно от децата и техните родители и/или други членове на семейството!
Детска градина „Изворче“, с. Кабиле, община „Тунджа“ запазва правото да фотографира и популяризира творбите на участниците с цел публичност за националната програма, проекта и конкурса, създаване на архив, отпечатване върху рекламни материали и използване за благотворителни цели.
Конкурсните творби не подлежат на връщане и ще бъдат използвани за целите на проекта по Националната програма „Заедно за всяко дете“ на Министерство на образованието и науката.
ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ

Първа група – от 3 до 4 години Втора група – от 5 до 6 години

В конкурса се допускат за участие деца на възраст от 3 до 6 г., техните родители и други членове на семействата им, живеещи в населените места на територията на община „Тунджа“.
На гърба на рисунката следва да се посочи: трите имена на детето, възраст, детска градина или детска група част детска градина, ако е записано и посещава, както и трите имена на родител или друг член на семейството, участвали в създаването на споделената рисунка; телефон за връзка с родителя/настойника или друг член на семейството /баба/ дядо/ пълнолетни брат/сестра/ и др./
Върху лицевата страна на рисунките не се изписва нищо!
Творбите ще се оценяват от жури.
Награден фонд:
Ще бъдат връчени награди за първо, второ и трето място в двете възрастови групи.
Всички участници получават грамота.
Резултатите от конкурса и наградените творби ще бъдат публикувани до 5 октомври 2019 година на сайта на Община „Тунджа
Конкурсните творби могат да се изпращат ( или оставят лично ) на адрес:
с. Кабиле, община „Тунджа“, област Ямбол, ул. „Панайот Хитов“ № 9
Лице за контакт :Милена Паскова –директор ДГ тел: 0887404537

Краен срок за представяне на споделените рисунки – 25 септември 2019 г.

 

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!