BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Коледна благотворителна кампания за децата на „Тунджа“

Предвид мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19, община „Тунджа“ няма да проведе традиционния Коледен благорворителен бал в подкрепа на деца, ученици и студенти със здравословни проблеми; с високи постижения в образованието, изкуството и спорта. Във времето до Рождество Христово, община „Тунджа“ разгръща мащабна благотворителна кампания със същите цели.

Коледният бал на община „Тунджа“ е една от най-мащабните благотворителни инициативи в страната, подкрепена от Президента на Република България генерал Румен Радев, от много държавници, общественици, представители на  бизнеса, на изкуството, спорта, общественици.

Ежегодно той събира енергията, ентусиазма и добротворството на всички кметства, училища и детски градини, читалища, църковни настоятелства, клубове на пенсионера, младежки и спортни организации, на много граждани, на цялата местна общност на община „Тунджа“.

Благодарение на щедростта, съпричастността и големите сърца на дарителите, са събрани 397 199 лева.

Чрез тях:

са осигурени 1997 стипендии и еднократно финансово стимулиране  на обща стойност 263 133 лева;

е подпомогнато лечението на 16 деца със сумата от 51 890 лева;

са закупени 150 технически средства за дистанционно обучение на ученици – таблети и лаптопи, на обща стойност  17 450 лева;

е организиран безплатен летен отдих за 340 деца, за което са изразходвани 38 383 лева.

През 2020 година в центъра на Благотворителната инициатива бяха две деца- Виктор от село Кабиле и малката Никол от село Завой. Техните истории докоснаха и продължават да докосват сърцата на много добри и щедри хора. Наред със стипендиите, бяха осигурени лаптопи и таблети за всички ученици, които нямат условия за дистанционно обучение вкъщи.

В навечерието на Коледа, община „Тунджа“ разгръща мащабна дарителска акция, която ще включва поредица от инициативи, съобразени с мерките на правителството за ограничаване на разпространението на COVID-19.

Можете да бъдете част от голямото семейство на дарителите и да сте сред виновниците за детското щастие и усмивки, като се включите в благотворителната инициатива на община „Тунджа“ и дарите средства на:

IBAN: BG39IABG70948400438000 при банка International Asset Bank кл. Ямбол,

BIC: IABGBGSF, код за вид плащане: 445100

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!