BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Ямбол Валентин Ревански положи клетва

     Кметът на Ямбол Валентин Ревански и общинските съветници в Общински съвет Ямбол положиха клетва . Областният управител Димитър Иванов проведе тържествената част на заседанието и пожела на новоизбраните кмет и общински съветници да работят законосъобразно, да работят в полза на гражданите, да изпълняват политиките, които водят до развитие на Ямбол.

     Пред общинските съветници и гражданите новоизбраният кмет Валентин Ревански заяви: „Искам да знаете, че няма да правя никакви компромиси, ако някой от администрацията не работи в полза на гражданите или използва своето служебно положение, като това с пълна сила се отнася и до тези, които са от моя екип. А онези, които злоупотребяват, ще понесат своята отговорност.

Нашият роден град няма време за губене, затова ще разчитам на всички.
Ще разчитам на съседните общини да работим заедно по съвместни проекти в интерес на жителите на област Ямбол!
На всеки един от гражданите – да участва в предстоящите инициативи на община Ямбол.
На местния бизнес – да помага и подкрепя начинания в полза на града и неговите жители, както и местният бизнес ще може да разчита на общината.“

   Съгласно правилника на първото заседание се избира и председател на Общинския съвет, а самото заседание се води от най-възрастния общински съветник. В ролята на водещ влезе Румен Банков от групата на БСП.  Самият избор на председател продължи над два часа . Всяка от основните групи предложи свой представител – за „Пряка демокрация “ – Антон Шиков, за БСП – Катя Георгиева и за ГЕРБ – д-р Татяна Петкова. След две гласувания и два балотажа изборът с 22 гласа спечели Антон Шиков. 

 

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!