BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Информационна кампания за повече гражданско участие

    От началото на месец ноември стартира информационната кампания на сдружение „Асоциация на неправителствените организации в регион Тракия“ /АНПОРТ/. Дейността е част от проекта „Гражданско участие за открита и отговорна публична администрация“, който АНПОРТ изпълнява по ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ”. Кампанията е насочена към:

 – Повишаване на обществената осведоменост в област Ямбол, относно възможностите за гражданско участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на местни политики;

– Представяне и популяризиране на добри практики, свързани с подобряване на гражданското участие.

 

Информационна кампания включва:

 

1.Представяне на Платформата за гражданско участие базирана на сайта на АНПОРТ – http://www.angort.org/forum.php?

 

 2.Разпространение на информационни материали

В тях се дава информация за основните правни документи, създаващи възможности за гражданско участие; кои са отговорните институции, към които трябва да се адресира гражданската активност; какви са формите за гражданско участие; какви са ползите от нашето участие в граждански инициативи и как да се организираме.

 

3.Седмица на отворените врати – от 18 до 24 ноември

Гражданите ще могат да посетят офиса на сдружение АНПОРТ /гр. Ямбол, ул. Искър 1А, партер/ и да се консултират с нашите експерти. Освен това ще има открита телефонна линия /046 66 58 22 и 0887 68 42 31/ и онлайн връзка чрез гражданската

платформа, където също наши експерти ще бъдат на разположение на заинтересованите лица.

 

4.Публикации в пресата

В местни медии ще бъдат публикувани 3 информационни материала с различна насоченост:

– Представяне на направените предложения към целевите администрации.

– Какви са възможностите и механизмите за гражданско участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на политики от изпълнителната администрация в област Ямбол.

– Добри европейски практики свързани с гражданско участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на обществени политики.

 

Информационната кампания ще приключи с оформяне на граждански предложения, които ще бъдат представени пред новата местна власт в област Ямбол.

 

 

Живко Цирков

Ръководител на проекта

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!