BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Икономически форум за представяне на бизнес каталог „Инвестиционна дестинация Сливен – Ямбол“

Регионите Ямбол и Сливен – заедно можем повече, под това мото мина организираният от кмета на община Сливен Икономически форум. Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов уважи събитието и бе гост на представянето на разработения бизнес каталог „Инвестиционна дестинация Сливен-Ямбол“. Идеята за обща икономическа дестинация е споделена от общините Сливен, Ямбол, „Тунджа“, Стралджа, Нова Загора… Двете области Ямбол и Сливен са най-близките. „Нашият шанс и перспектива са да работим заедно в обща икономическа зона“, това каза кметът на Сливен Стефан Радев.
И областният управител на Ямбол Димитър Иванов приветства идеята и коментира: „Идеите, които генерираме и стартираме са в синхрон с концепцията за интегриран регионален подход за новия програмен период 2021 – 2027г. Новият подход ще изисква от нас именно общи действия, общи идеи и проекти, които да развиват регионите в тяхната цялост. Именно с такъв съвместен подход ще насърчим сътрудничеството, създаването на иновативни мрежи между градовете и развитието на градско-селските връзки. Това е предизвикателство, което ще ни научи да работим заедно в по-голяма общност. Това е първа крачка. Колкото по-рано стартираме общите идеи, колкото по рано имаме идейни проекти, толкова по успешни ще бъдат нашите два района Ямбол и Сливен. Ние имаме географският плюс да сме две близки области и това ни дава перспектива за развитие чрез интегрирани инвестиции, базирани на местните нужди и потенциали.“, каза Димитър Иванов.

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!