BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изкушения от театралната сцена

gol. inf

На 19 септември е премиерата на ДТ „Невена Коканова“-Ямбол  „Чудесна неделя за пикник“ от Тенеси Уилямс. Тъй като преди творческата ваканция на театъра беше представено предпремиерно представление, вече има публика, гледала пиесата. Отзивите са повече от отлични, за което големият принос е на режисьора Николай Младенов и актрисите Албена Михова, Деси Бакърджиева, Яна Бобева и Петя Бойчева.

ДТ „Невена Коканова“ е домакин и на още две интригуващи заглавия от театралния афиш, представени от гостуващи трупи. На 25 септември в Ямбол гостува Сливенския театър с „Непоправимо“. На сцената ще видим национално известни звезди като Емил Марков и Албена Павлова. На 3 октомври в Ямбол идва Младежкия театър с пиесата „Иванов“ от Антон Чехов. Пиесата има наградата „Икар 2017“ за Поддържаща роля на актьора Ивайло Христов за ролята на Лебедев. Присъдени й са и три награди от XXVIII издание на националния фестивал на млаките форми –„Враца 2017“: първа награда за Ивайло Христов, втора за Борис Луканов и трета за Станка Калчева.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!