BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Избраните кметове и общински съветници в община „Тунджа“ положиха клетва

Кметът на община „Тунджа“ за пети мандат Георги Георгиев, избраните 21 общински съветници и 23 кметове на тунджански села положиха клетва на първото тържествено заседание на новия Общински съвет на 11 ноември 2019 г.

Първо председателят на Общинската избирателна комисия Силвия Атанасова връчи на всички заявленията за избор, след което те заедно се заклеха, че ще спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия ще се ръководят от интересите на гражданите от община „Тунджа“ и ще работят за тяхното благоденствие. Единствено новоизбраният кмет на Могила Димитър Койчев закъсня и се наложи да произнася сам клетвата пред всички.

Областният управител Димитър Иванов пожела на всички новоизбрани представители на местната власт в община „Тунджа“ с енергията и хъса, които имат, да продължат да работят за развитието на общината, за благоденствието на хората, да работят законосъобразно и в интерес на всички жители на 44-те населени места.

 

В приветствието си като кмет на община за пети мандат Георги Георгиев се обърна към общинските съветници  към кметовете с думите: „Човешките усилия в посока на по-добър живот няма как да имат край или начало. Излизаме от изборна борба, тежка, трудна, с всички емоции на тази предварителна битка за хората на община „Тунджа“. Колкото по-бързо забравим тези емоции и колкото по-дълго помним онова, с което сме излизали пред хората, толкова по-успешен ще бъде нашия общ мандат.

От тук нататък партийни пристрастия, личностни отношения, които да вредят на работата и по-доброто решаване на проблемите, не трябва да има. Изключително малко са партийните ангажименти в една местна власт. Остават само и единствено ангажиментите към всички граждани на нашата община, независимо дали са наши избиратели или не. В общинската работа на първо място е отговорността, която гражданите на община „Тунджа“ поверяват в нашите ръце за своето бъдеще, защото вярват в нас. Това е тежък кръст.

Аз като кмет на община и вие като избрани общински съветници и кметовете, ще носим този кръст и по този начин ще оправдаем в най-голяма степен надеждите и доверието на хората. Убеден съм, че заедно ще намерим общия път към още по-добрия живот на нашите граждани. Убеден съм, че ще се окажем отново и за пореден път на висотата на всички предизвикателства, които ще съпътстват пътя на развитието на нашата община и в този мандат. Ще има трудности, ще има проблеми, ще има трудни решения, но всичко това е оправдано в името на по-добрия живот на хората, за което днес всички положихме клетва. Успешен мандат за по-доброто развитие на община „Тунджа“! Живот, здраве и успехи, всичко останало ще го постигнем!“

Председателстващ първото заседание на Общинския съвет беше най-възрастният съветник – Янка Стоянова Мармарова –Кючукова.

За председател на Общинския съвет бяха предложени Нели Славова – от „БСП за България“ и Красимир Георгиев от местна коалиция ГЕРБ.

При тайно гласуване с 12 гласа за председател беше избрана Нели Славова. 7 гласа получи Красимир Георгиев, имаше и два недействителни гласа.

Припомняме, че в новия Общински съвет „Тунджа“ „БСП за България“ има 11 съветници, местна коалиция ГЕРБ, в която влизат и Атака, СДС  и ЗС „Ал. Стамболийски“ , има 7 съветници, ВМРО – 2, АБВ – 1.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!