BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За първи път учители от “Заедно в час” ще преподават в областите Ямбол и Сливен

Двама учители от програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час” ще преподават в областите  Ямбол и Сливен от началото на новата учебна година, съобщиха от фондация “Заедно в час”. За първи път от своето създаване през 2010 г. програмата работи с училища партньори в двете области. Новите учители ще работят в ямболското село Скалица в СУ “Свети Паисий Хилендарски” и в сливенското село Гавраилово в ОУ ” Найден Геров”.

Новите учители ще преподават като начален учител в целодневна форма на обучение и по английски език. Те са подбрани сред близо 3000 кандидати и сериозен тристепенен процес от интервюта и центрове за оценяване. Преминали са през интензивно предварително обучение, практическа лятна академия с ученици и са подготвени да преподават съобразно всички законови изисквания за педагогическите специалисти в страната.

Фондация „Заедно в час“ работи дългосрочно за осигуряване на качествено образование за всяко дете, като развива нови учители, подкрепя училищни екипи и изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система.

През последните 10 години повече от 400 нови учители преминават през програмата “Нов път в преподаването” на организацията. В рамките на две години те получават подкрепа да преподават в училища с ученици от уязвими общности и да опознават пряко предизвикателствата в образователната система. Над 80% от възпитаниците на програмата продължават да работят в образованието дългосрочно като учители, директори, образователни експерти и др.

През тази година (2020) Фондацията започна и нова двугодишна програма “Училища за пример” за цялостна подкрепа и професионално развитие на училищни екипи. Тя ще подкрепя училищата в разработването и прилагането на устойчиви и ефективни практики за преподаване и управление, които допринасят за успеха на всеки ученик.

През новата учебна година над 150 учители от програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час” ще преподават в 18 области на България. За първи път учители от програма “Нов път в преподаването” ще има в областите Варна, Бургас, Търговище, Шумен, Сливен и Ямбол. Новите мотивирани учители, които влизат за първи път в класните стаи, са 112 и са част от десетия випуск на организацията. Те се присъединяват към 39 свои колеги, които продължават втората си година в училище.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!