BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заразените с коронавирус в Ямболско надхвърлиха 500, нови 9 случая за ден

Ямбол, 8.10.2020 г.

Заразените с коронавирус в Ямболска област достигнаха 502, за изминалото денонощие са регистрирани 9 нови положителни проби.

По данни на РЗИ – Ямбол сред заразените са жена на 75 г. от Ямбол, която се е върнала от балнеолечение; жена на 60 г., хигиенист в предприятие;  семейство на 65 и 67 г., които са собственици на фирма с 6-7 служители, които ще бъдат изследвани; мъж на 29 г. от с. Роза; мъж на 39 г. от Зимница, контактен на негов колега, който е заразен и жена на 72 г.

Сред новите случаи е и жена на 32 г., която работи в офис на частна фирма и е контактна на нейна колежка, дала положителна проба. Предстои да бъдат изследвани всички 16 служители, които работят на етажа.

С положителна проба е и медицинско лице в предприятие, което е контактувало с друг заразен медицински специалист.

От 502 диагностицирани с коронавирус, активните случаи са 113.

От тях 17 са настанени в болница – 10 в Ямбол, 2 в София и 5 в Сливен. На домашно лечение са 96, излекуваните от заразата са 360, починалите продължават да са 29. Под карантина са 280 души.

Продължава карантината на над 150 ученици – три паралелки в ПМГ „Ат. Радев“, 2 в ОУ „Николай Петрини“, по една в ПГИ „Георги С. Раковски“,  НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и училище в Стралджа. Няма нови заразени в администрацията на община “Тунджа“.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!