BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започнаха празничните прояви за 33-годишнина на община „Тунджа“

“Тунджа”, 22.09.2020

С концерти на младите и талантливи изпълнителки Ивета Костова и Даниела Косева в с. Хаджидимитрово и на обичаните и популярни творци Величка Русева и Румен Бошнаков в с. Миладиновци започнаха празнични прояви в община „Тунджа“ за 33-годишнина от създаването на общината. До 6 октомври, когато ще бъде кулминацията на празника, ще бъдат проведени над 40 събития в над две-трети от селата на общината. Освен концерти празничната програма по селата включва и театрални постановки на утвърдените актьори Велика Видева и Николай Вълканов.

На рождения ден на  общината е посветена и новата продукция „От Извора“ на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“, чиято премиера ще бъде на 25 септември в читалището на село Тенево и на 2 октомври в зала „Диана“ в Ямбол.

В периода от 25 до 27 септември в най – малкото населено място на общината ще се проведе и първото издание на Пленера за млади творци „От Видинци до Париж“, посветен на творчеството на големия български художник Джон Попов и на колорита на българското село.

В програмата, посветена на рождения ден на общината са включени още пейнтбол игри по проект „Пъстра палитра – иновации за приобщаване“, образователни инициативи, общностни срещи и гостувания на клубовете на пенсионера.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!