BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва строителството на търговски център с 10 магазина

Ямбол, 18.09.2020 г.

В Ямбол започва строителството на нов търговски център „Ямбол парк“ с 10 магазина, полуподземен паркинг и автомивка. Той ще бъде разположен в парцела до хипермаркет „Кауфланд“ , който граничи с булевардите – „Граф Игнатиев” и „Крайречен“.

Търговският център ще бъде в Г-образна форма на две нива. Основното ниво е с 4645 кв. м застроена площ, а полуподземното  с 2331,94 кв. м.

Търговските обекти ще са разположени на основното ниво. Магазинът с най-голяма площ е 1303,16 кв. м, останалите 4 са от 643,94 до 1067 кв. м. Останалите 5 търговски обекта са по-малки – от 37,65 кв. м. до 39,38 кв. м.

В полуподземното ниво ще има закрит паркинг с 34 места на площ 1200 кв. м, автомивка с офис и склад и санитарни помещения.

В открития паркинг се предвижда да има 67 паркоместа. Централният достъп до сградата ще бъде от бул. „Гр. Игнатиев“, като ще се използва съществуващият подход към хипермаркет „Кауфланд“. Подходът до подземния паркинг е от „Крайречен булевард“ в най-ниската част на терена. Инвеститор на търговския център „Ямбол парк“ е „Зет Естейт“ ЕООД.

Днес от пресцентър на община Ямбол съобщиха, че е направена първата копка, на която са присъствали кметът на община Ямбол Валентин Ревански и представители на държавни структури.

Валентин Ревански е поздравил инвеститорите за избора на град, в който са решили да развиват своята дейност и е пожелал успешна работа на всеки, който е свързан с този проект. „Вярвам, че новият „Ямбол Парк“ ще бъде изпълнен качествено, в полза на гражданите, а служителите ще получават справедливи възнаграждения“, е казал кметът.

По думите на инвеститора Марио Захаринов комплексът трябвало да бъде изграден до девет месеца, а неговото откриване да се случи в началото на лятото на 2021 година. Очаква се да бъдат разкрити около 50 нови работни места.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!