BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

“Заедно в час” търси мотивирани кандидати за учители от областите Ямбол и Сливен

Фондация “Заедно в час” започна приема на кандидатури за участници в програмата си “Нов път в преподаването” за професионално и лидерско развитие. Програмата вече 10 години обучава и подкрепя хора от различни професионални сфери да работят като учители. През последната година имаше рекорден интерес към програмата с близо 3000 кандидати.

До 25 ноември 2020 г. желаещите от областите Сливен и Ямбол могат да кандидатстват на сайта на организацията – zaednovchas.bg. Няма изискване кандидатите да имат учителска правоспособност – одобрените участници придобиват такава в рамките на програмата. Необходими са завършена минимум бакалавърска степен до 1 септември 2021 г. и силна мотивация за работа с ученици, които имат нужда от повече подкрепа. Кандидатите трябва да имат готовност за работа като учители на пълен работен ден за период от две години.
През следващата година участниците в програма “Нов път в преподаването” ще могат да работят в училища партньори в 20 области, сред които и Сливен. Възможните работни позиции зависят от наличните позиции в училищата партньори и профила на участниците в програмата.

КАКВО ВКЛЮЧВА ПРОГРАМАТА

“Нов път в преподаването” е първата и най-успешна програма на на “Заедно в час”. Участниците в нея получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, професионални контакти и силни приятелства.
Обучителната програма на “Заедно в час” е специално разработена за ефективно преподаване с ученика в центъра на учебния процес и стъпва на доказали се образователни модели, както и на базата на 10-годишния опит на организацията.
От тази година специално внимание в предварителната подготовка е отделено и за ефективно преподаване при дистанционна форма на обучение, за да отговори максимално на нуждите на училищата във връзка с епидемията от коронавирус. 
Програмата е отличена като “Най-добра програма за кариерно развитие” и “Най-добра обучителна програма” в конкурса “Работодател на годината 2018” на форума „Кариера в България – Защо не?“. Одобрена е официално и от Министерството на образованието и науката. Повече информация кандидатите могат да намерят на zaednovchas.bg.

СЕРИОЗЕН ПОДБОР НА УЧАСТНИЦИТЕ

За да станат част от програма “Нов път в преподаването”, кандидатите преминават през сериозен тристепенен процес на подбор, който включва попълване на подробен опознавателен формуляр, задълбочени интервюта и център за оценяване. През тази година всички три етапа ще се осъществяват изцяло онлайн с оглед на безопасността на кандидатите и екипа на организацията. Онлайн подборът е изпробван през годините с много кандидати от чужбина и позволява още по-лесно на хора от отдалечени места да кандидатстват за програмата.

“ЗАЕДНО В ЧАС” В СЛИВЕН И ЯМБОЛ

“Заедно в час” работи в двете области от тази година. Двама учители от програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час” преподават в двете области от началото на новата учебна година. Новите учители работят в сливенското село Гавраилово в ОУ ” Найден Геров ” и ямболското село Скалица в СУ “Свети Паисий Хилендарски”.

„Заедно в час“ работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование – независимо от това къде живее, кое училище посещава и какви са финансовите възможности на родителите му. Мисията на организацията е да развива нови учители, да подкрепя училищни екипи и да изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система.
През последните 10 години повече от 400 нови учители преминават през програмата “Нов път в преподаването” на организацията. В рамките на две години те получават подкрепа да преподават в училища с ученици от уязвими общности и да опознават пряко предизвикателствата в образователната система. Над 80% от тези учители продължават да работят в образованието дългосрочно като учители, директори, образователни експерти и др.

През тази година (2020) Фондацията започна и нова двугодишна програма “Училища за пример” за цялостна подкрепа и професионално развитие на училищни екипи. Тя подкрепя училищата в разработването и прилагането на устойчиви и ефективни практики за преподаване и управление, които допринасят за успеха на всеки ученик.

“Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и е част от международната мрежа Teach for All на организации, които работят срещу неравенството в образованието в близо 50 държави по целия свят.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!