BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жестоко убийство на млада жена в Ямбол, задържан е 61-годишен мъж

Полицията в Ямбол задържа 61-годишен мъж за жестоко убийство на 35-годишна жена, информират от пресцентъра на ОД на МВР-Ямбол. Сигналът е подаден вечерта на 11 ноември 2019 г.

На 61-годишия мъж е повдигнато обвинение по чл. 116, ал. 1, т. 6 във вр. с чл. 115 от НК и с прокурорско постановление е задържан за срок от 72 часа.

Окръжна прокуратура – Ямбол внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Димитър С. Той е обвинен за това, че на във времето от 19.00 ч. на 10.11.2019 г. до 00.10 ч. на 11.11.2019 г. в Ямбол, в къща, умишлено е умъртвил жена от Ямбол, като деянието е извършено по особено мъчителен за убитата начин и с особена жестокост.

Предстои Окръжен съд – Ямбол да определи начален час на заседанието си, което ще бъде проведено днес.

Разследването започнало през нощта срещу 11 ноември след постъпил сигнал в полицията, че в къща в областния град е намерено тялото на 35-годишна жена, с видими следи от насилие. На адреса незабавно са изпратени екипи на полиция и Бърза помощ. Сформиран е разследващ екип за изясняване на всички факти и обстоятелства около случая. На местопроизшествието са извършени процесуално-следствени действия, образувано е досъдебно производство. Своевременно са предприети незабавни оперативно-издирватени действия за установяване на извършителя. В резултат на извършената за кратко време голям обем работа е установена съпричастността към деянието на 61-годишен местен жител. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. На 11 ноември, в хода на досъдебното производство мъжът е привлечен в качеството му на обвиняем. Процесуално-следствените действия продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Ямбол.

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!