BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дъжда от санкции за отбора на Ямбол след мача със Спартак Плевен

На заседание, състояло се на 6 ноември, Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) към НБЛ наложи редица наказания след двубоя Ямбол-Спартак Плевен от 2 ноември в зала „Диана“ в Ямбол. Глоби в размер на по 100 лева са наложени на двама баскетболисти от отбора на “Ямбол” – на Евгени Иванов за отправяне на неприлични реплики и на Стейвиън Алън – за неприлично жестикулиране.

На Баскетболен клуб „Ямбол“ е наложена санкция от 200 лева за хвърлена пълна затворена бутилка с минерална вода в средата на терена след отсъждането на техническо нарушение срещу Стейвиън Алън от отбора на „Ямбол“. За непристойни скандирания на привържениците на клуба по адрес на съдиите е наложена още една глоба на ямболския клуб – този път от 1000 лева. Отбелязано е, че непристойните скандирания са били повод за прекъсване на играта.

На секретар Елисавета Зуева е наложена глоба в размер на получения за срещата хонорар, както и лишаване от длъжностни права за срок от две седмици за допуснати груби грешки в баскетболната среща. Грешката й се изразява в това, че не е посочила на съдиите на срещата, че след отсъждането на техническото нарушение в третата част на състезателя от „Ямбол“ Стейвиън Алън, е следвало той да бъде дисквалифициран от срещата, тъй като вече е имал отсъдено едно неспортсменско нарушение.

За това, че не е осигурена достатъчна охрана на срещата със „Спартак Плевен“, на БК „Ямбол“ е наложена санкция от 500 лева. В мотивите е посочено, че според доклада на дежурния представител на БФБ охраната на срещата се състояла само от двама охранители от „Община Ямбол“. При прекъсването на срещата и хвърлянето на предмети по терена те не са се справили с въдворяването на ред в залата. Координаторът по сигурността Ридван Ахмедов е седнал в публиката, а при опит на дежурния представител на срещата да коментират събитията, които се случват в залата и недостатъчната охрана, координаторът не е открит за коментар, пише още в мотивите за определената санкция.

На БК „Ямбол“ се указва да приведе в състояние, съответстващо на нормативната уредба, уред за 24 секунди, а именно да отчита десети от секундата през последните 5 секунди на периода 24/14 секунди. Указанието следва да бъде изпълнено в следващия домакински мач на отбора, в противен случай на клуба ще бъде наложена санкция, съгласно чл. 8, ал.3, предложение 2-ро от Правилата.

Санкция отнася и един от състезателите на „Спартак Плевен“ – това е Константин Коев, състезател №12. Той се глобява със 100 лева за отправяне на неприлични реплики.

Част от санкциите подлежат на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ в едноседмичен срок.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!