BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Димитър Иванов е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Ямбол, Георги Славов излиза като независим

2222

Досегашният областен управител Димитър Иванов е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Ямбол, това стана известно след снощното заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. На заседанието са утвърдени имената на кандидат-кметовете за всички областни градове.

Кметът на Ямбол и досегашен областен лидер на ГЕРБ Георги Славов е напуснал партията минути, след като е станало известно решението. Той ще се яви като независим кандидат за кмет, става ясно от емоционалните и пълни с разочарование думи, които е публикувал във фейсбук страницата си в 00.30 часа на 12 септември:

“Жребият е хвърлен! Скъпи ямболлии, приятели, преди няколко часа на заседание на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ ми бе съобщено, че партията ще издигне друга кандидатура за кмет на Ямбол. Не зная какви са мотивите за тази рокада, случваща се в последния момент. По време на срещата ни не бяха представени логични аргументи. Въпреки това уважавам партийното решение. С утрешна дата ще депозирам оставката си като областен координатор на ГЕРБ. Решението ми в тази ситуация е да се явя като независим кандидат за кмет на Ямбол. Надявам се с това да бъдат категорично прекратени неизвестността и слуховете около моята кандидатура, които от няколко месеца се насаждат, включително съвсем преднамерено, в публичното пространство.”

Георги Славов благодари на ГЕРБ за дългогодишното сътрудничество. Аргументите му да поиска четвърти кметски мандат е постигнатото през последните 12 години и желанието му да “бъде развито постигнатото”, казва самият той. ” Не съм съгласен тези успехи да станат лесна жертва на реваншистки настроени съмнителни бизнесмени и политици, които протягат ръце към властта”, е написал Георги Славов. Обръщението му завършва с  думите, че ямболии заслужават да имат повече възможности, между които да избират.

На последните европейски избори ГЕРБ загуби катастрофално в Ямбол и очевидно това в партията на Бойко Борисов не остава без последствия. Друга версия е, че Борисов постепенно изчиствал хората на Цветан Цветанов по места. Така или иначе предстои ожесточена битка на местния вот, а разделението между гласовете на потенциалните привърженици на ГЕРБ я прави с непредсказуем финал.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!