BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Две учителки са с положителни проби за коронавирус в Ямбол, няма поставени под карантина ученици

Ямбол, 18.09.2020 г.

Две учителки са с положителни проби за коронавирус в Ямбол, но няма поставени под карантина ученици или педагози, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Едната учителка е на 54 г. и е настанена в болница. Тя не е била на работа от седмица и затова не се налага да се поставят под карантина нейни колеги и ученици.

Другата учителка е на 43 г. и е на домашно лечение. Тя е била на първия учебен ден, но не е общувала с деца и учители в закрито помещение, а само в училищния двор. Изследвани са нейни 4 колеги, с които е контактувала предишни дни, но те са дали отрицателни проби. В училището няма да бъде налагана карантина.

Новите случаи на коронавирус за изминалото денонощие в Ямболска област са общо три.

С положителни проби са и мъж на 40 г. от Стралджа, който е настанен в болница и мъж на 40 г. от Ямбол, контактен на медицинската сестра от лаборатория. Двете й деца са дали отрицателни проби.

В голямото производствено предприятие за багрене на прежди и тъкани са приключили изследванията на целия персонал и няма открити нови заразени. Последно с положителни за коронавирус проби са 16 работници и служители, 15 от един цех, макар и в различни смени, и само един от друг цех.

Общо 389 са диагностицираните с коронавирус в Ямболска област, от тях 10 са настанени в болница, 52 са на домашно лечение, излекуваните от заразата са 300, починалите са 27, а поставените под карантина – 116.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!