BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Двама от пациентите в МБАЛ Ямбол ще бъдат транспортирани с военна авиация до София

Ямбол, 9.10.2020
На летище Безмер ще кацне военен самолет „Спартан“, с който ще бъдат транспортирани две жени, пострадали в тежката катастрофа на пътя Елхово –  Лесово. По време на полета за пациентите ще се грижи екип на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. В момента двете жени са хоспитализирани в реанимацията на МБАЛ Ямбол“. Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пред медии в Ямбол.

Сигналът за катастрофата е подаден в 5:48 ч. от 112 към районната координационна централа. Към мястото на произшествието тръгват общо 8 екипа на спешна медицинска помощ. Веднага са изпратени 2 екипа от ФСМП Елхово. Едновременно с тях се отзовават още 4 екипа – 3 от ЦСМП Ямбол и 1 от ФСМП Тенево. След тях тръгват 1 екип от ФСМП Болярово и 1 от филиала на ЦСМП-Хасково в Тополовград.

На място са загинали трима мъже (на 59 г., 53 г. и 70 г.). В МБАЛ „Св. Пантелеймон“ са транспортирани 16 души, от които 11 (9 жени и 2 мъже) са хоспитализирани в лечебното заведение. От тях 3-ма са настанени в отделението по хирургия, 5-ма в ортопедия, а 3-ма са приети в отделение по анестезиология и интензивно лечение. При необходимост, има осигурена от Регионалния център по трансфузионна хематология в Стара Загора кръв, посочи още здравният министър.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките на загиналите.
Пресцентър на Министерството на здравеопазването

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!