BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Двама американци идват в отбора на Ямбол

Shakil Kalhun-

Двама американски баскетболисти привлече отборът на Ямбол. Едното ново попълнение е 26-годишният атакуващ гард Шакил Калхун. В представянето му е посочено, че той се правя с успех и на позицията плеймейкър. Висок е 193 см и идва от университета Тенеси Тех. Два сезона е играл и за университета на Южна Аламаба. В последният си сезон на колежанско ниво за Тенеси Тех Шакил Калхун бележи по 10.8 точки с 38.3 % успеваемост от тройката. Стрелбата му от линията е 80.3 %. Добавя към статистиката си по 2.9 борби и 1.9 асистенции за 24.4 минути на мач. В отбора на Ямбол той ще играе с номер 0.

stivian-allenВторият американец, с който Ямбол подписа, е 24-годишният Стейвиън Алън. Той е висок 201 см, играе тежко и леко крило. Идва от Норфолк Стейт Унивърсити. В последният си сезон на колежанско ниво има статистически показатели от 3.5 точки и 2.7 борби за средно по 10.4 минути. За отбора на Ямбол ще играе с номер 3.

През лятото и двамата американци в тима на Ямбол са участвали в мачове от професионален турнир в Китай, организиран от китайската професионална лига (СБА лигата).

Отборът ни бе подсилен и от няколко надеждни български баскетболисти. Дарин Иванов се завърна в Ямбол. В края на август бе привлечен комбо гардът Георги Сираков – роден във Велико Търново, на 27 г., почти цялата му досегашна кариера преминава в Италия, където заминава едва 14-годишен. Почти по същото време към тима ни се присъедини и Румен Василев, шампион с Балкан в НБЛ, на 22 години. При мъжете в НБЛ има 4 сезона. За Лукойл Академик и Балкан участва в 29 мача в редовния сезон, 7 в плейофите и 3 за Купа „България“. Макар и с толкова малко мачове, той е трикратен шампион на България – два пъти с  Лукойл Академик и веднъж с Балкан.

Юбилейният 75-ти сезон за Ямбол в мъжкия баскетбол започва на 5 октомври с гостуване в Пловдив на Академик Бултекс 99. Първият ни домакински мач ще е във втория кръг на 12 октомври срещу Берое.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!