BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Граждани, фирми, сдружение и Община Ямбол даряват три апарата за вентилация на областната болница

Ямбол, 25.03.2020 г.

Близо 30 хиляди лева за четири дни са дарени от фирми и граждани по дарителската сметка на Община Ямбол за борба с разпространението на коронавирус – за закупуване на апарат за вентилация за интензивно отделение и на бързи тестове за диагностициране на КОВИД-19, за нуждите на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ – гр. Ямбол. Към сумата кметът на Ямбол добавя още три свои заплати.

Председателят на Общински съвет Ямбол Антон Шиков обяви, че всички съветници също се включват в дарителската кауза. Възнагражданията на местния парламент в размер на близо 25 000 за месец март ще бъдат прехвърлени в капиталовите разходи на Община Ямбол и ще се използват за закупуването на още един апарат за вентилация.

Трети апарат ще бъде дарен и от ямболското сдружение „Кабиле“.

Община Ямбол изказва своята благодарност към всички, които отделят лични средства в трудните времена на изпитания за живота и здравето на хората!

„Въпреки социалната дистанция, в тази тази кризисна ситуация сме още по-единни като част от едно общество. Важно е да бъдем солидарни, да останем заедно и да помогнем на тези, които имат нужда, обединявайки се около каузи“, подчерта кметът на Ямбол.

Всеки, който има желание и възможност да помогне, може да направи дарение на следната банкова сметка в Община Ямбол:

BG13SOMB9130 8424 4203 44

Код за вид плащане: 44 51 00

С пояснение: Дарение – коронавирус

BIC: SOMBBGSF

„Общинска банка“ АД – Клон Ямбол.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!