BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Газифицират село Кабиле

kabile

Газификацията на село Кабиле ще започна на 4 октомври, съобщи кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев. За тогава е планирана първата копка, а в момента строителното разрешение е в процес на издаване. На 20 октомври предстои информационна среща със жителите на селото, за да разберат какви са възможностите за газификация, които им предлага „Овергаз“. Едни от тях са част от разходите им да бъдат поети от европейска програма за енергийна ефективност.

Кабиле ще бъде първото газифицирано село в община „Тунджа“ , а то вероятно е и първото в страната извън София.

В селото ще се изгради 18 километра линейно трасе газопреносна мрежа.

dg kabileБлизо 70 домакинства досега са подали заявления за газификация, към мрежата ще бъдат включени и всички общински сгради – детската градина, кметството и центърът за изкуства. В селото има оранжерии, къщи за гости, сладкарски цех и намерения за разкриване на социални услуги.

Инвестицията стана възможна заради газификацията на логистичния център на ЛИДЛ, която „докара“ магистралния газопровод до селото. С нея още повече ще скочи стандартът на живот в тунджанското село. И сега цените на имотите там са сред най-високите в цялата община.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!