BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Болярово проучват желанието на родителите за отваряне на детската градина

Болярово, 28.05.2020 г.

В Болярово извършват проучване сред родителите за желанието им детската градина в града да бъде отворена. Общинското ръководство има намерение тя да отвори врати през юни, но всичко зависи от решението на родителите, информира кметът Христо Христов. През последните седмици учителите и персоналът на детската градина е извършил цялостна дезинфекция на помещенията, почистено е и дворното пространство. От общината осигуряват и необходимите предпазни средства и хигиенни материали.

Общинското ръководство и директора на детската градина Калина Гюрова обсъждат възможност и за занимания на децата и през летния период, така, че от една страна да се гарантира спокойствие на родителите, че има кой да се грижи за децата им, докато са на работа, а от друга – заетост на 20-те души персонал, чиито платени отпуски са на изчерпване, каза още кметът Христо Христов.

След проведено проучване сред родителите е взето решение на този етап филиалите на детската градина в Стефан Караджово и Мамарчево да отворят наесен.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!