BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Възпоминателно честване на 147 г. от гибелта на Васил Левски в училището в Болярово

С възпоминателно честване на 147 годишнина от обесването на Васил Левски, ученици и учители от СУ “Д-р П. Берон“ в Болярово изразиха своята почит към делото на великия българин.

Отбелязването на паметната годишнина бе предшествано от състезание „Лъвски скок“ за учениците от I-XII клас, организирано от Николай Иванов и тематично табло, подготвено от Славка Даскалова.
С художествена програма ученици от VII  и VIII клас, участници в  арт-ателие с ръководител  Милена Манолова, славиха подвига и се преклониха пред саможертвата на Апостола на свободата. “Ще пазим скъпото име. Ще го носим с чест в сърцата си. Неговият огън ще гори в душите ни. Ще пазим завета му велик навеки“ , рецитираха учениците. Силни емоции предизвика и Георги Танков от I клас, който пламенно рецитира за Апостола. Емоционално слово в прослава на Апостола произнесе София Минева, педагогически съветник в училище. Тя изтъкна особеното място на великия българин в нашата и световната история, неговото жертвено родолюбие и кристална честност, безпримерната му посветеност пред олтара на свободата.
Чрез оригинална документално-художествена презентация, представена от Даниела Карабалиева и Митко Николов, ученици от VII клас, бе проследен бунтовния път на великия поборник за национална свобода, сторил неимоверно много за своите кратки 36 години.
В края на събитието, директорът г-н Гаджуров обобщи всичко, прозвучало в прослава на Апостола, и призова да помним както подвига, така и заветите му. Той благодари на организаторите и участниците в реализираните инициативи, довели до незабравимо емоционално и естетическо въздействие и връчи грамоти и награди на заелите призови места  в състезанието „Лъвски скок“.

София Минева отчете резултатите от обявения от Ученическия съвет конкурс за изработване или рисуване на кукерска маска и награди  отличилите се ученици.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!