BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Втора премиера на Драматичен театър „Невена Коканова“

Ямбол, 15.10.2020 г.

Втора премиера за новия творчески сезон представя Драматичен театър „Невена Коканова“ – Ямбол на 15 октомври. След възстановяването на постановката „Министрите идат“ в началото на септември, сега театърът предлага на ямболската публика неостаряващата комедия на Патриарха на българската литература Иван Вазов – „Службогонци“, която сякаш е писана за днешния ден. Ламтежът за власт и длъжности, за пари и богатство, корупция и политическо лицемерие – всичко това Вазов е прозрял преди 120 години. Образите на героите му са смешни и истински, събитията от началото на миналия век съвпадат с днешните проблеми. Майсторски завъртяният сюжет кореспондира с динамиката на нашия живот. Обществото е облечено в лъжа и притворство, дори любовта се оказва пародия и гротеска. Никой не е пожален – интелектуалецът се унижава, дамата от обществото е готова на всичко, пожарникарят мечтае за власт, всички са обсебени от една мечта и един стремеж – да се вкопчат в държавната трапеза и да смучат от благата, създадени от народа.

Пъстрата галерия от герои, смешните ситуации и динамичното действие пренасят актуалните проблеми и дълбоките човешки обобщения от миналия век в нашето време и не оставят нито зрители, нито артисти безразлични. Невероятен екип съчетава таланта си на ямболска сцена.

Постановката е на Андрей Калудов, стиховете на песните – Недялко Йорданов, художник е Александрина Игнатова, музиката е а Хайгашод Агасян. Ролите се изпълняват от Михаил Лазаров, Вълчо Янев, Георги Ружичка, Петя Бойчева, Яна Бобева, Димитър Димитров, Волен Митев, Капка Валентинова, Атанас Жеков-Кроко, а специалното участие е на актрисата Мая Бежанска.

https://connect.facebook.net/bg_BG/sdk.js#xfbml=1&version=v8.0

Службогонци

Ако си мислите, че песента ни е изпята – лъжете се!🙂При това тук само репетираме, та ако искате да ни чуете на представление, заповядайте в четвъртък, 15-ти октомври – на ПРЕМИЕРА!👍

Публикувахте от ДТ "Невена Коканова" в Понеделник, 12 октомври 2020 г.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!