BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Военнослужещи от 42-ри механизиран батальон – Ямбол се завърнаха от учение в Германия

“Отново има повод да Ви благодаря за отдадеността в професията и да Ви кажа, че се гордея с Вас за това представяне в многонационален формат.“ – с тези думи командирът на 42-ри механизиран батальон – Ямбол подполковник Ивайло Иванов поздрави своите подчинени пред строя, които се завърнаха от участие в ротационна подготовка в Германия. Днес, 2 октомври 2019г., ден след завръщането си във войскови район Кабиле, за постигнати високи резултати на военнослужещите бяха връчени сертификати от командването на многонационалния батальон, в чийто състав бяха включени.
Подполковник Иванов говори пред строя за успеха на военнослужещите при поредното достойно представяне на Сухопътните ни войски и изрази задоволството на командването на батальона от успешно изпълнените дейности в полевите занятия по време на подготовката.
Механизиран взвод, с командир капитан Илиян Рачев, от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, взе участие в три седмична ротационна подготовка в рамките на многонационалното учение “SABER JUNCTION 19“, което се провежда в Германия. В продължение на три седмици, в Център за съвместна подготовка на Силите на САЩ в Европа, Хохенфелс, военнослужещите надграждаха знания, умения и опит за изпълнение на бойни задачи в многонационална среда.
Взводът, в състав до 40 военнослужещи, както и офицери от националния поддържащ елемент и щабни офицери в отделенията на щаба на многонационален механизиран батальон, участваха в учението от българска страна, щатно въоръжение и снаряжение.
“Уверен съм, че и занапред, личният състав ще бъде все така всеотдаен в предстоящите учения и тренировки за повишаване нивото на колективния дух, бойното сглобяване и оперативна съвместимост.“ – каза още подполковник Иванов.

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!