BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Благотворителната кауза за Виктор от Кабиле продължава

“Тунджа”, 22.02.2021 г.

Историята на Виктор от село Кабиле продължава да докосва сърцата на много добри и щедри хора.

Той е диагностициран с вътрешна хидроцефалия. Направени са му две неврохирургични операции. По-късно се установява, че страда и от детска церебрална парализа-квадрипареза.

Рехабилитациите, които провежда, подобряват в известна степен състоянието му, но като цяло, ефектът от тях е незадоволителен. Виктор е насочен към специалисти в чужбина, където рехабилитацията е скъпоструваща.

Неговата мечта да ходи на детска градина, като другите деца, се превърна в кауза на цялата общност, която се обедини, за да помогне на Виктор да проходи. От събраните средства на Дванадесетия благотворителен бал на община „Тунджа“ през 2019 г., които се разпределят под формата на стипендии, еднократно финансово стимулиране за ученици и студенти с високи постижения или се предоставят за лечение, бяха осигурени две рехабилитации за Вики в клиника в Истанбул на стойност 12 000 лева.

Благодарение на големите сърца на дарителите, последната сума за неговото лечение, в размер на 5000 лева, бе осигурена от събраните средства на Коледната благотворителна инициатива на общината през 2020 г.

Заради хидроцефалията Виктор претърпява още операции, като така до момента те са общо четири.

През месец декември 2020 г. му е направена ревизия на клапната система, която за съжаление не дава очаквания резултат, след което е направена нова операция и е заменена цялата клапна система с нова.

На провелия се редовен седмичен брифинг на община „Тунджа“ неговата майка благодари на общината и на всички дарители за съпричастността, а той получи ортопедичен стол, дарен от екипа на Обединено училище „Васил Левски“, село Тенево.

Общата кауза продължава. Всеки, който желае да  помогне за лечението на Виктор , може да направи дарение по сметка :

Дарителска сметка на Виктор Петров Костадинов IBAN: BG17STSA93000025985308,

BIC: STSАBGSF

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!