BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Батальонът и дивизионът в Ямбол отварят вратите си в понеделник за приятелите на Сухопътните войски

В навечерието на 19 ноември – Празника на Сухопътните войски, 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион организират показ на основни образци въоръжение и техника, на 18.11.2019г. (понеделник), във войскови район Кабиле. Вратите на двете формирования от състава на Втора механизирана бригада ще бъдат отворени за обществеността от 10.00 часа.

В рамките на Деня на отворените врати, на специално развърнати места, посетителите ще имат и възможността да наблюдават презентационни филми за Сухопътните ни войски, като празничната атмосфера ще се допълва от военни маршове и емблематични песни за Българската армия.

По традиция Сухопътните войски честват всяка година своя боен празник на 19 ноември. Тази година той съвпада с отбелязването на 134 години от Сръбско-българската война.

19 ноември е определен за Празник на Сухопътните войски с Решение на Министерския съвет на Република България № 477 от 16 ноември 1992 г. и заповед на Министъра на отбраната № 478 от 18 ноември 1992г.

 

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!