BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Арест за молдовец, превел през граница иракчани

По искане на Районна прокуратура – Елхово, съдът задържа под стража Константин Т. – гражданин на Република Молдова. Той е обвинен за това, че на 03.11.2019 г. в района на ГКПП – Лесово, общ. Елхово, обл. Ямбол, превел през границата на страната от Република Турция в Република България група от хора – петима чужденци (от Република Ирак), без разрешение на надлежните органи на властта, като за извършване на деянието е използвано МПС – автомобил марка „Мерцедес“ – престъпление по чл.280, ал.2, т.3 и т.4, предл.1, вр. ал.1 от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Константин Т. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Константин Т. може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Районен съд – Елхово може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Ямбол.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!