BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Антирекорд за Ямболска област – 14 новозаразени с коронавирус за ден

Ямбол, 13.10.2020

Антирекорд за Ямболска област – 14 новозаразени с коронавирус са регистрирани за изминалото денонощие в региона. Досега най-големия брой положителни проби в региона е бил 11, дори през най-големия пик на болестта в Ямбол – в ромската махала през май и при огнищата във фирма „КАН“ и в ДФ „Земеделие“.

Сред новите положителни проби са три деца – две на 13 г. и едно на 11 г., наложена е карантина на класовете им, съобщи д-р Лиляна Генчева, директор на РЗИ – Ямбол. Общо 4 паралелки в 3 основни училища са поставени под карантина в Ямболска област.

С положителни проби са мъже на 45 и на 55 г. от Ямбол, които са се изследвали сами заради симптоми, единият дори е настанен в болница.

Сред новите случаи на коронавирус са мъж на 48 г., контактен на брат си, жена от Ямбол, контактна на сина си, жена на 57 г. от администрацията на община „Тунджа“, с което случаите на коронавирус там станаха 12.

Сред новозаразените са две медицински сестри от извънболничната помощ, мъж на 51 г. от Ямбол, мъж на 30 г. и мъж на 52 г., който работи в ТЕЦ „Марица изток“ 2 и жена на 70 г., хоспитализирана в болница в Сливен.

Общо 535 са случаите на коронавирус в Ямболска област, 120 от тях са активни. На домашно лечение са 108, хоспитализирани са 12. Излекувани от заразата са 385, под карантина са 157 лица. С още един са се увеличили смъртните случаи от Ковид 19 и вече са станали 30. На 11 октомври в болница в Сливен е починала 73-годишна жена от Стралджа с придружаващо сърдечно заболяване.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!