BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Авиобаза “Безмер” празнува 69 г. с ден на отворени врати

Ямбол, 29.09.2020 г.

На 05 октомври 2020 г. авиобаза “Безмер” тържествено ще отбележи 69 години от своето създаване с военен ритуал и Ден на отворени врати.

В празничния ден гости на базата ще бъдат ветерани, представители на командването на Военновъздушните сили, командири на формирования от Българската армия и представители на местната власт и администрация.

Основните мероприятия са организирани в следния ред:

  • Посрещане на официалните гостите – 10:30 ч.
  • Тържествен строй – 11:00 ч.
  • Поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на загиналите при изпълнение на служебния си дълг – 12:00 ч.

За посетителите ще бъде организиран статичен показ на авиационна техника, стрелково оръжие, екипировка, специална и самолетообслужваща техника и възможност да се запознаят с историята на авиобаза Безмер в музея на формированието.

Във връзка с националната информационна кампания „Бъди войник“ ще се проведе инфоборса за набиране на войници. Представители на военно окръжие Ямбол ще предоставят рекламни материали и информация за обявените вакантни длъжности за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища.

Авиобазата кани желаещите на 5 октомври от 9:30 до 14:00 часа!

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!