BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шест нови случая, още един починал от Ковид 19 в Ямболска област

Ямбол, 9.09.2020

Шест нови случая на коронавирус с регистрирани през последното денонощие в Ямболска област.

За съжаление има и още един починал пациент от Ковид 19. Жена на 81 г. от Ямбол с придружаващо заболяване диабет е постъпила в ямболската болница в петък – 4 септември, и е починала в неделя – 6 септември, но едва вчера е излязла положителната й проба за коронавирус. Тя е била контактна на сина й, който по-рано е регистриран с коронавирус.

От новите случаи има хоспитализирана в ямболската болница с пневмония жена на 71-години от Кукорево, нейн роднина е бил с положителна проба от мебелната фабрика.

Останалите 4 нови случая са оставени на домашно лечение и са на млади хора – 23-годишна жена от Стара река, 32-годишен мъж от Ямбол, 34-годишен мъж от Ямбол и 36-годишна жена от Ямбол, съпруга на работник в мебелната фирма в Кукорево.

Общо 346 са случаите на коронавирус в Ямболска област. От тях 7 са хоспитализирани, 29 са на домашно лечение, излекуваните от заразата са 284, починалите са 26. Под карантина са поставени 42 души.

Ямболските фирми, в които има регистрирани единични случаи на коронавирус, са получили предписания от РЗИ за стриктно спазване на правилата за дезинфекция, носене на маски в затворени помещения, спазване на дистанция, почивки по различно време и сутрешен филтър, обясни д-р Лиляна Генчева, директор на РЗИ – Ямбол.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!