BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шеста жертва на Ковид 19 в Ямбол, отвориха ново отделение за заразени пациенти

В болницата в Ямбол е починал 53-годишен мъж с двустранна пневмония. Той е шестата жертва на Ковид -19 в региона. Заразените с коронавирус остават 70, но липсата на нови положителни проби се дължи най-вече на това, че в неделя не работи лабораторията, която изследва ямболските резултати.

В почивните дни имаше леко затишие за прием на нови пациенти, но днес отново има завишение. Приети са четирима пациенти и още трима, чакат да бъдат настанени. Затова се наложи болницата да отвори четвърто отделение, което да работи с пациенти с положителни резултати. Досега такива бяха Инфекциозно и Белодробно отделения и Ковид – реанимацията, от днес отделението за рехабилитация се преобразува и в него ще бъдат настанявани пациенти с по-леки симптоми и очакващи потвърждение на отрицателни проби преди изписване.

Заради липса на медицински сестри в него ще работят лекари, които са преодолели психологическата бариера за досег с болни от Ковид 19 пациенти.

Самият прокурист д-р Димитър Рунков влиза да дава дежурства в тези отделения. Той определи ситуацията като „военно положение“, но увери, че ще се справят.

На този етап личните лекари и специалистите от доболничната помощ не са откликнали на призива да помогнат на колегите си от болницата. Желание за помощ са заявили медицински сестри от Варна и от Хасково и лекар хирург от Видин.

Припомняме, че един от проблемите на болницата е, че всеки новоприет пациент със съмнение за коронавирус трябва да бъде изолиран, докато излезе положителната му проба и едва тогава може да бъде настаняван в стая с други болни от Ковид 19.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!