BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шанс за млади вишисти с програма „Старт в кариерата“

     Дирекция „Бюро по труда” – Ямбол уведомява, че от 01.10.2019 г. започна процедурата за кандидатстване за работни места в централните ведомства на държавната администрация и техните териториални поделения по Програма „Старт на кариерата” за заетост през 2020 г. Програмата се реализира от Министерство на труда и социалната политика и Агенция по заетостта.

    Обявени са общо 1989 работни места за страната, като за град Ямбол техният брой е 27.

     Инициативата отново ще предостави възможност на безработни вишисти до 29 годишна възраст да натрупат в рамките на 9 месеца първия си трудов стаж по придобитата специалност. Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически и технически специалности, администрация и управление, социални дейности, информатика и компютърни науки, архитектура, строителство и геодезия и др.

     Кандидатите трябва да отговарят на следните условия:

– да са на възраст до 29 години, ненавършени до 18 октомври 2019 г. включително;

– да имат висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място;

– да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети търсещи работа лица;

– да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование.

Срокът за подаване на документи е до 18 октомври 2019 г. в бюрата по труда в цялата страна или с подаване на електронно заявление чрез официалния сайт на Агенция по заетостта.

Консултации и съдействие при кандидатстването могат да бъдат получени в Дирекция „Бюро по труда” – Ямбол, ул. „Васил Карагьозов” № 2, както и във всички останали бюра по труда в страната.

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!