BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четири нови положителни проби в Ямбол, случаите стигнаха 74

Ямбол, 12.05.2020

Четири нови положителни проби са установени в Ямбол, съобщиха днес от Националния оперативен щаб. С тях случаите на Ковид 19 в областта станаха 74. От тях активните случаи са 62, 6 са починали и 6 излекувани, децата са 7 на брой.

В момента в ямболската болница има 53 пациенти с Ковид 19 и очакващи резултати от взети проби – 22 от тях са в Инфекционно отделение, 27 в Белодробно отделение и 4 в Ковид – реанимацията, съобщи д-р Валентин Вълчев, зам.-директор по медицински дейности на МБАЛ „Св. Пантелеймон“. Вчера в болницата са постъпили 8 пациенти със симптоматика за коронавирус, но резултатите от пробите им още не са излезли.

Днес изтича 7-дневната смяна на първия екип от Ковид – реанимацията – двама лекари, сестра и санитарка, които ще бъдат поставени под карантина в общински и държавни жилища. На тяхно място ще влезе втори екип.

Вече са водени разговори и с частната болница в Ямбол МБАЛ „Св. Йоан Рилски“ и тя да започне прием на пациенти с положителни за Ковид 19 проби, но на този етап не е ясно кога точно ще се случи това.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!