BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Честване на 6 септември в Ямбол

Ямбол, 31.08.2020 г.

С тържествено шествие община Ямбол ще отбележи един от най-светлите официални празници – Съединението на България.

Отбелязването на 135-та годишнина от обединението на Княжество България с Източна Румелия ще започне в 10:15 часа с изпълнения на патриотични и възрожденски песни от Ямболския духов оркестър на площада пред община Ямбол.

В 10:30 часа е началото на тържествената церемония с ритуал по издигане на националния флаг, празнично слово на кмета и благодарствен молебен. В ритуала ще участват представителни военни части на Ямболския гарнизон.

Честването на Съединението ще продължи с празнично шествие по ул. „Г. С. Раковски”, пл. „Освобождение”, ул. „Цар Освободител” до паметника на загиналите за националното ни освобождение, където в 11:00 часа в знак на признателност ще бъдат поднесени венци и цветя.

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански отправя покана към всички родолюбиви ямболци да се присъединят към празничното шествие и заедно да отдадат почит към героите.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!