BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЦИК ще решава кой ще е представителят на „Обединени патриоти“ в РИК – Ямбол

Ямбол, 4.02.2021 г.

„Обединени патриоти“ не успяха да се споразумеят кой ще е техният представител в Районната избирателна комисия в Ямбол и затова решението ще го вземе ЦИК. Днес в областна администрация бяха проведени консултациите за определяне състава на Районна избирателна комисия – Ямбол, в които участваха парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени.

В тях взеха участие представмители на ГЕРБ, Коалиция „БСП за България“, ДПС, Коалиция „Обединени патриоти“, „Воля“, Коалиция „Демократична България – Обединение“.

Районна избирателна комисия – Ямбол е 15-членна и се състои от председател, двама заместник-председатели, секретар и членове. Партия ГЕРБ ще има 6 представители – предложението на ГЕРБ за председател на РИК – Ямбол е Екатерина Янева. Коалиция „БСП за България“ ще има 4 представители, тяхно е и предложението за секретар – Мариана Гърдева, Партия ДПС има две места в комисията, като предлага за заместник-председател – Лора Каламерова. Предложение за заместник-председател направиха и от НФСБ и ВМРО, при първото събиране това беше е Стоян Дойчев, а Партия АТАКА, предложи член на комисията.Следояд при второто събиран ена партиите, за да подпишат протокола е постъпило писмено предложение на Партия НФСБ, подкрепено от ВМРО, за промяна на тяхното предложение за заместник-председател на РИК-Ямбол. Второто предложение е за Иван Кърцъков.

От Партия „Воля“ и Коалиция „Демократична България – Обединение“ предложиха по един член на комисията. Коалиция „Обединени патриоти“ има право на едно място в РИК – Ямбол, а направените в хода на консултациите предложения от представителите на различните партии са две, не бе постигнато общо споразумение за състава.

Съгласно разпоредбите на Изборния кодекс областният управител ще изпрати всички направени предложения в Централната избирателна комисия, която ще вземе решение и определи състава на РИК-Ямбол.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!