BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Цената на истината“ е втория спектакъл на ДТ „Невена Коканова“ в интернет

Ямбол, 01.04.2020 г.

„Цената на истината“ от Стефан Цанев е втория спектакъл, който ДТ „Невена Коканова“ ще представи на своите почитатели чрез възможностите на социалните мрежи. Във време, когато голяма част от хората спазват препоръките за социална изолация, ямболският театър предоставя възможност за среща със своите зрители от Ямбол и в целия свят. Премиерата на спектакъла „Цената на истината” от Стефан Цанев бе през 2015 година. Постановката е на Мартин Киселов, сценография и костюми Пламена Дичева. В ролите се превъплъщават Димитър Димитров, Цветелина Кънева, Красимир Митов, Петя Бойчева и Вълчо Янев.

„Цената на истината” е спектакъл обединяващ двете пиеси на Стефан Цанев „Последната нощ на Сократ” и ”Другата смърт на Жанна д`Арк”. Необходимостта, приликата между двете толкова далечни във времето си действия да бъде извадена на показ е точно защото има вечни и непреходни истини, истини които си струва да бъдат казани днес. Каква обаче е цената, която плащат героите, за да бъдат чути те? Режисьорът Мартин Киселов събира действието в една и съща килия, защото за него килията е и предсмъртна трибуна, откъдето думите им звучат с по-голяма сила. А според Стефан Цанев обединението на двата образа на Пазачът и Палачът е безкрайно интересно и многозначително, защото палачът на мъдростта и палачът на храбростта за съжаление винаги е един и същ. Достъп до спектакъла „Цената на истината“ на ДТ „Невена Коканова“ ще бъде осигурен в четвъртък 2 април.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!