BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тополовград отново иска да се върне в област Ямбол?

Ямбол, 18.02.2021 г.

Община Тополовград отново иска да се върне в област Ямбол, твърдят от Гражданско сдружение „Родолюбие“ с. Устрем. Те са изпратили писмо, в което изразяват възмущението си от дискриминационното отношение към община Тополовград. Повод за недоволстмвото им са раздадените щедро на област Хасково с министерско постановление целеви средства в размер на близо 21 млн. лв., но нито един лев от тях не е предназначен за община Тополовград. Излишна или ненужна ли е община Тополовград за област Хасково питат в писмото си гражданите и ако е така искат провеждане на местен референдум за преминаване към област Ямбол.

Те припомнят, че до Хасково разстоянието е 86 км, а до Ямбол – 55 км и сочат още доводи в подкрепа на искането си.

Целият текст на писмото може да видите тук.

Припомняме, че с Указ № 2704 ДВ бр.67/28.08.1987 г., община Тополовград преминава в границите на област Хасково, преди това е била част от Ямболски окръг. Въпреки че вече е част от друга област, тя е в Съдебен район Ямбол.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!