BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдиите могат да гледат делата чрез видеоконферентна връзка

Ямбол, 15.05.2020

Маска или шлем с ръкавици и ползване на дезинфектант са задължително условие за влизане в Съдебната палата в Ямбол, това разпорежда заповед на председателя на Окръжен съд – Ямбол Васил Петков. Въведени са и различни входове за граждани и страни по делата и за работещи в Съдебната палата. Съдебни заседания ще се провеждат без публика, не е разрешено присъствието на журналисти и стажанти. В Съдебната палата ще се допускат само участници в насрочените за разглеждане дела, списъци за които ще се дават на служителите на охраната 10 минути преди началото на заседанието.

Самите дела ще се насрочват през по-голям времеви диапазон, за да могат да се дезинфекцират сградите.

При възможност съдиите докладчици могат да гледат делата с видеоконферентна връзка.

Помещенията, които работят с граждани два пъти през деня ще бъдат затваряни за дезинфекция от 8 до 9 часа и от 12 до 14 часа.

Съдиите и съдебните служители също са задължени да носят маски или шлемове в общодостъпните помещения, въведени са строги мерки за дезинфекция.

Новите условия за работа на Съдебната палата  в Ямбол в условия на извънредна епидемична обстановка вече са въведени.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!