BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сезонът стартира с разгром за Ямбол

72159484_2049853348448298_2654330518102867968_n

Пълен разгром се оказа първият мач от НБЛ на Ямбол срещу отбора на Академик Бултекс 99 в Пловдив, изигран на 5 октомври 2019 т. Изключително резултатна, ала с внушителен негативен за нас резултат – 116:78, се оказа срещата. За тима на домакините много силен мач за Тенчо Тенчев – той реализира 9 тройки и отбелязва общо 27 точки.

На момчетата на Иван Чолаков очевидно предстои още много работа. Те не успяват да противодействат на по-резултатната стрелба и по-добра защита на пловдивчани. По време на цялата среща Академик Бултекс 99 води в резултата. Пловдивчани започват мача с близо 30 точки в своя полза и първата част завършва при резултат 29:18 за тях. В следващата част темпото леко спада, но на почивката точките са 65:45 за домакините от града под тепетата.

През второто полувреме не се случва нищо по-различно. Академик Бултекс 99 продължава да играе далеч по-резултатно и преди последната четвърт таблото показва разлика от 25 точки тяхна полза – 86:61.

До края съотношението на силите изразено в цифри показва драстична разлика от 45 точки в полза на пловдивчани, след като те печелят последната част с 30:17.

За Ямбол най-резултатен е Петър Вукович с 18 точки и 4 борби, Стейвиън Алън реализира 17 точки и овладява 5 борби. Добро представяне на Александър Матушев – 13 точки, 3 борби и 8 асистенции.

За Академик Бултекс 99 – безспорно най-резултатният на терена Тенчо Тенев с 27 точки и 9/12 в стрелбата от дистанция. Васил Бачев отбеляза 23 точки, Алекс Лонг – 18 точки, Уил Пери – 15.

В следващия кръг на 13 октомври Ямбол приема в зала „Диана“ отбора на „Берое“.

Ето и коментарите след мача:

Асен Николов (старши треньор на Академик Бултекс 99):

„С оглед на това, че ни бе първи мач у дома, е нормално, че имаше напрежение, но момчетата се справиха добре. Преди почивката имахме добро нападение, но изглежда се увлякохме и позволихме Ямбол да ни вкара лесни кошове. Разликата можеше да е по-голяма на почивката, защото имахме невероятен процент от тройката и всичко ни се получаваше. Имах моите притеснения заради колебанията в контролите, но поздравявам момчетата. Имаме добри стрелци, както всяка година. Това ни е философията – да бъдем балансирани на периметъра и под коша. Справихме се подходящо като за първи мач. Вярвам в новите момчета в отбора, изисквам от тях много, със сигурност не им е лесно, тъй като свикват с нови изисквания. Имаме да работим много, нужна ни агресивна защита, ще използваме по-голяма ротация.“

Тенчо Тенчев (състезател на Академик Бултекс 99“:

„Преди мача имаше малко напрежение. Беше интересно да видим докъде сме стигнали, отборите все още са непознати. След това заиграхме добре, не им дадохме шанс да се върнат в мача. Тройката ми върза днес, тренираме добре, днес ще вкарвам аз – утре друг. Не си спомням мач, в който да съм вкарал 9 тройки – 7, 8 съм имал, но не и 9. Чувствам се добре тук, доволен съм, но тепърва ще имаме още по-реална преценка за отбора ни. В началото сме, още има напасване.“

Иван Чолаков (старши треньор на Ямбол):

Не знам дали това беше мач. Отборът на Академик Бултекс 99 играеше баскетбол, ние ги гледахме и им ръкопляскахме. Нито в защита, нито в нападение бяхме конкурентни и оттам дойде голямата разлика. Очаквах да изглеждаме по-добре, но чужденците ни дойдоха късно и още не приличаме на отбор. Надявам се с течение на мачовете да придобием необходимия облик.

Стоян Петков (капитан на Ямбол):

Разликата наистина е доста голяма и трябва да видим грешките си. Личи си, че още не сме готови, но това не ни оправдава. Надявам се възможно най-бързо да влезем в релси. Превъзхождаха ни във всички компоненти, особено в далечната стрелба и борбата. В другия мач излизаме за победа.

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!