BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Седем месеца затвор получи турски гражданин за шофиране след употреба на алкохол

Елхово, 03.06.2020 г.

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол, след постигнато споразумение в съдебно заседание, бе наложено ефективно наказание от 7 месеца „лишаване от свобода“ спрямо турския гражданин Еркан Т. Той е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си за това, че е управлявал товарен автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 0.5 на хиляда, а именно 1.75 на 1000, което е установено с техническо средство. Престъплението е осъществено на 29.01.2020 г. на път, находящ се в района на Община Ямбол. То е квалифицирано по чл.343б, ал.2, вр. ал.1 от НК.

Престъпното деяние е установено от служители на ОД на МВР – Ямбол, които са спрели за проверка превозното средство, управлявано от подсъдимия.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Елхово, е окончателно и има сила на влязла в законна сила осъдителна присъда.

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!