BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Световен ден на първата помощ 2020 г.

Ямбол, 14.09.2020

Опреснителен курс по първа помощ за 15 души – здравни медиатори, други образователни и общностни работници от  Община „Тунджа“ – това бе част от инициативите, организирани от Ямболската червенокръстка организация по повод отбелязването на Световния ден на първата помощ – 12 септември 2020 г. и преминава под мотото: „Първа помощ в училище”. Обучението се проведе в зала „Йорданка Пастърмаджиева“ на БЧК – Ямбол и се организира със съдействието на Общинската организавия на БЧК – „Тунджа“ и кмета на Община “Тунджа”, г-н Георги Георгиев. Основната цел бе участниците да утвърдят придобитите знания, практически умения и получат нови такива, като по този начин се повиши тяхната готовност за оказване на адекватна първа помощ при травми, причинени от  инциденти по време на работа с деца, младежи и техните родители. Водещ обучител бе Добриела Праматарова – специалист „Първа помощ“ в Секретариата на Областния съвет на БЧК – Ямбол.

По време на обучението и при стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки, участниците имаха възможност да оттренират на практика и да дискутират актуални въпроси, свързани с техниките за справяне при наранявания, свързани със спецификата на дейността.

Отбелязването на  Световния ден на първа помощ е поредна възможност да се подчертае значението на първата помощ, като хуманен акт и ключов компонент на един по-широк подход към устойчивостта. Това е повод да се повиши обществената осведоменост за значението на първата помощ и приноса на доброволците, които без да правят разлика между хората по пол, етническа принадлежност, раса, възраст, образование и др., спасяват човешки живот.

                                                    

                             

     

                                         СЕКРЕТАРИАТ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ НА БЧК – ЯМБОЛ

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!