BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РЗИ – Ямбол осигурява днес зелен коридор за ваксиниране на всеки желаещ

Ямбол, 21.02.2021 г.

РЗИ – Ямбол осигурява днес зелен коридор за ваксиниране на всеки желаещ, съобщи директорът на д-р Лиляна Генчева. Тя уточни още, че имунизационният кабинет работи от 10 часа, докато има желаещи да се ваксинират.

Здравната инспекция в Ямбол разполага с два вида ваксини – „Астра Зенека“ и „Пфайзер“. Заради по-краткия срок на поставяне на втората игла и по-бързото придобиване на имунитет, представителите на изборната администрация ще бъдат ваксинирани с „Пфайзер“, тъй като между първа и втора доза срокът е 21 дни.

Другите граждани ще бъдат ваксинирани с „Астра Зенека“, която е реактогенна и има бърз ефект, коментира д-р Генчева. Тя уточни, че колкото повече ямболлии се ваксинират, толкова по-подготвени ще бъдем за пика на третата вълна, който се очаква към края на март.

Според заповед на здравния министър 8 са пунктовете в Ямболска област, в които ще се поставят ваксини от следващата седмица 7 в Ямбол и 1 в Елхово. Местата са – в имунизационния кабинет на РЗИ – Ямбол; в Специализираната болница за активно лечение по кардиология – Ямбол; в Кардиологичния медицински център – Ямбол; в МБАЛ “Св. Пантелеймон” – Ямбол; в ДКЦ – 1; в Медицински център Бербатов; в МБАЛ “Св. Йоан Рилски”- Ямбол и в МБАЛ ” Св. Йоан Рилски”- Елхово.

Вчера са поставени 44 ваксини “Пфайзер” и 28 ваксини “Астра Зенека”. Общо 1387 дози ваксини са поставени в Ямболска област на  995 души –  392 са получилите по две дози, а броят на ваксинираните само с една доза е 603.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!