BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Работно съвещание с директорите на институциите в системата на предучилищното и училищното образование

В зрителната зала на Община Ямбол се проведе  последното за учебната 2019 – 2020 година работно съвещание с директорите на институциите в системата на предучилищното и училищното образование, организирано от Регионално управление на образованието – Ямбол. На срещата присъстваха кметът на Община Ямбол Валентин Ревански, областният управител на Ямболска област Димитър Иванов, Стойко Стойков – началник на Регионално управление на образованието – Ямбол, заместник-кметът на Община Ямбол Енчо Керязов, Кольо Пехливанов- главен експерт в отдел „Хуманитарни дейности“ в Община Болярово, Добринка Ангелова- началник отдел „Образование” в Община Тунджа, инспектор Иван Караманолов, представител на Областна дирекция на МВР, главен инспектор Иван Динев от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Милена Янъкова -директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ и Митко Филипов- директор на секретариата на ОС на БЧК-Ямбол.

Стойко Стойков откри работното съвещание и изтъкна, че през март образователната система е била поставена пред необичайно предизвикателство – учебни занятия от разстояние в условията на извънредно положение и пандемия. Той анализира резултатите от проведеното национално външно оценяване в седми клас и държавни зрелостни изпити в дванадесети клас в Ямболска област през учебната 2019 – 2020 година и отчете по-добри резултати спрямо предходната учебна година.

Валентин Ревански изтъкна, че обстановката е трудна, но учителите трябва да продължават да вършат своите задължения. „Всеки знае каква е тежестта на образованието във всяка държава. За мен то е един от основните стълбове на всяка страна, защото няма по-голям капитал от образованите хора, а най-опасно е обратното – неграмотността и необразоваността. Аз съм убеден във вашия професионализъм, може би е необходимо по-голямо настояване към родители и ученици да бъдат съпричастни към образователния процес, който водите. Пожелавам още по-добри резултати за учениците от областта през тази учебна година. Не трябва да се делим на общини – Ямболска област е нашият дом и всички трябва да работим в една посока – по-добро образование.“, каза кметът.

Главен инспектор Иван Динев от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ припомни на директорите основните изисквания, които се отнасят за училища и детски градини за спазване на пожарната безопасност.

Митко Филипов изтъкна сътрудничеството на БЧК с учебните институции и увери присъстващите, че доброволците на организацията са винаги готови да оказват помощ.

На деловата част от работното съвещание останаха директорите и представителите на РУО-Ямбол.

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!