BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проектът на община Болярово за ремонта на училището в Стефан Караджово получава финансиране

Болярово, 12.02.2012 г.

Одобрен е проектът за основен ремонт и обзавеждане на Основно училище ”Стефан Караджа”, село Стефан Караджово. Това съобщиха от Община Болярово, след като днес се получи официално писмо, че по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. ще бъдат отпуснати 381 000 лв.

Целта на проекта е да се повиши качеството на образованието и привлекателността на общината, респективно на с. Стефан Караджово, както и да се подобри бизнес средата чрез задържането на младите хора в населеното място.

Ще бъдат извършени топлоизолиране на външни стени, полагане на полимерна мазилка, подмяна на съществуващи прозорци с PVC стъклопакети, подмяна на входните врати с алуминиеви, изграждане на втори таван от гипс картон на метална конструкция, подмяна на лампите с енергийно – ефективни, доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане.

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!