BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Призив на кмета на Община Ямбол към собствениците на търговски обекти на територията на общината

Във връзка с подадени сигнали от граждани за събиране на двама или повече души на обществени места и в разрез с издадените заповеди на национално и регионално ниво, кметът на Община Ямбол нарежда да не се извършва търговска дейност на Централния пазар, пазар „Стара автогара”, „Животински пазар“, „Пазар Боровец“ и пазар в жилищен комплекс „Георги Бенковски“ в Ямбол през почивните дни на 04. 04. 2020 г. и 05. 04. 2020 г. /събота и неделя/.

Валентин Ревански призовава собствениците на търговските обекти, функциониращи на територията на общината, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеки и дрогерии, да преустановят дейността си за същия период – първите почивни дни през месец април, когато се очаква струпване на хора, в знак на съпричастност и с цел предотвратяване разпространението на COVID-19.

„Във връзка с епидемиологичната обстановка в страната и разширяване разпространението на коронавируса, призоваваме собствениците на търговски обекти, с изключение на хранителни магазини, аптеки и дрогерии, да не работят в събота и неделя, за да не се предизвикват струпване на граждани. Фактът, че в Ямбол все още няма регистриран случай на КОВИД-19 не трябва да ни успокоява. Необходимо е да бъдем още по-отговорни, защото неизпълнението на противоепидемичните мерки ще причини вреди за живота и здравето на хората, които ще бъдат значителни или непоправими.“, изтъкна Валентин Ревански.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!