BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Подготвят карта на туристическите обекти в община Болярово

Болярово, 04.05.2020 г.

Изготвянето на информационна карта за туристическите обекти в община Болярово, както и нови рекламно-информационни табели и дипляни, предвижда Консултативният съвет по въпросите на туризма в Община Болярово.

През миналата година рязко са се увеличили любителите на риболовния туризъм, посещаващи както язовир „Малко Шарково“, така и останалите 93 по-малки язовира в селищата в общината.

Голям скок бележи и ловният туризъм, става ясно от отчета за изпълнението на програмата за развитие на туризма в община Болярово. В ловните дружинки на селищата членуват ловци от цялата страна. Те полагат сериозна грижа за изтребването на вредния дивеч, който е заплаха за стоката на животновъдите в района. Спомагат за намаляването на популацията на глиганите и мерките, които се вземат срещу разпространението на африканската чума по свинете. Отбелязани са успехи в отстрела на вреден дивеч – на вълци в селата Шарково, Стефан Караджово и село Крайново, чакали и лисици във всички дружинки. Месеците декември и януари бяха изключително ползотворни за ловната дружинка в село Странджа. За два месеца от нея бяха отстреляни 37 глигана. Доста успешни са и излетите на ловните дружинки в Стефан Караджово, Крайново. Георги Христов получи сертификат за златен медал от Държавно горско стопанство – Елхово, след като отстреля 7-годишен глиган и получи обща оценка на трофея 120,50 точки, отбелязват с гордост ловците в Болярово.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!