BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Повече пари за храна на децата, за медиците и за помощи при новородено в община Болярово

Болярово, 12.02.2020 г.

Средният месечен оклад за един храноден в целодневните детски градини в община Болярово се повишава от 2,50 лв. на 2,80 лв., а средният месечен оклад за един обяд в учебен ден в училищата скача от 1,50 лв. на 1,70 лв., реши Общинският съвет днес при приемането на бюджета за 2020 г. Целта е на децата и учениците да се предоставя по-здравословна и качествена храна.

Помощите, предоставяни за новородено в община Болярово през тази година се увеличават от 100 на 200 лева. Общата сума на средствата, определени за помощи на гражданите, предоставяни от Общинския съвет през тази година, е 30 хил. лв.

Допълнителното заплащане на медицинските фелдшери към лекарските практики в Болярово, Мамарчево, Воден, Стефан Караджово се увеличава от 200 на 250 лв. месечно с цел подобряване медицинското обслужване на населението.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!