BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пет заразени от коронавирус в община „Тунджа“

Ямбол, 11.05.2020

Пет са случаите на заразени с коронавирус в община „Тунджа“, но нито един от тях не е настанен в болница, информира на редовния си брифинг в началото на седмицата кметът Георги Георгиев.

Жителите на община „Тунджа“ с положителни проби са – мъж на 58 г. от Окоп, който вече е оздравял и изписан, двама строителни работници от Роза и от Бояджик, млад мъж на 21 г. от Завой и жена на 55 г. от Веселиново. Последните двама са работили в една и съща фирма, но няма доказателство, че са се заразили там.

Всички с положителни проби са карантинирани, дори и вече оздравелият, който след изписването му трябва да бъде в 28-дневна карантина.

В общината в активна карантина са 120 души, които се проверяват не само от полицията и кметовете, но и от бдителните им съседи и от жителите на селата, които също са заинтересовани карантината да се спазва.

Все още не са правени изследвания на домуващите в Дом стари хора в Болярско, но това предстои, съобщи още Георги Георгиев.

Опасенията на живеещите в селата на община „Тунджа“ са жители на Ямбол и на други общини, в които има повече заразени с коронавирус, да се гастролират в общината и да пренесат заразата. Има случаи на подадени такива сигнали и кметовете и полиците ги проверяват.

Днес – 11 май, кметът на общината проведе среща с медицинските сестри, които са в служебен отпуск до започване на работа на детските ясли, градините и училищата, за да им предложи възможността да подкрепят колегите си от МБАЛ „Св. Пантелеймон“. Опасенията му са, че има опасност и да не се отзоват, защото една част от тях са в пенсионна възраст.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!